Prefabrik Ev Alırken Bilmeniz Gerekenler Dikkat Prefabrikçiler Sizi Dolandırmasın

Prefabrik Ev Alırken Bilmeniz Gerekenler Dikkat Prefabrikçiler Sizi Dolandırmasın

Prefabrike (ön üretimli) betonarme yapılar; yapının bileşenlerine ayrılarak, bir üretim tesisinde, parça parça üretilmesi, üretilen parçaların şantiyeye taşınması, şantiyede birleşimlerin tamamlanarak yapının oluşturulmasıdır.

Prefabrikasyon; binayı oluşturan taşıyıcı veya taşıyıcı olmayan elemanların fabrika ortamında üretilmesi ve bir koordinasyon planı dahilinde şantiyeye nakledilerek birleştirilmesidir.

Beton prefabrikasyon ; inşaat sektörünün ulaşmış olduğu en ileri noktasıdır.

Prefabrike yapılarda çelik yapılara kıyasla daha ağır elemanlar kullanılır.

Anahtar teslim fiyatı olmayan prefabrik fiyatlar insanları aldatıyor. Sadece duvar ve kurulum maliyetleri gösteriliyor geriye çok sayıda eksik bırakılıyor.

Prefabrik alırken iyi bir sözleşme için sözleşmede yazılanlar detaylıca okunmalı. Sözleşmede belirtilen sürelerde konutun teslim edilmesi gerekir. Başka yerlerden iş aldık vb. bahanelerle süreci uzatmaya çalışanlara karşı alıcının tazminat hakkı bulunmaktadır.

Anahtar teslim olmayan Prefabrik binaların satışında şu gibi eksikleri bulunur;

Zemin betonunu (su basmanı) sizin döktürmeniz gerekir
Ev duvarları kurulduktan sonra şap atılması gerekir
Seramik, fayans ve parkeler olmaz
Balkon korkuluğu olmaz
Mutfak takımı olmaz
Ayrıca ufak tefek farklı masraflar çıkar

Yaptıracağınız Prefabrik binada eksik olmaması için bir evde standart olan herşeyi özellikle belirtmelisiniz aksi halde örneğin çamaşır makinesi giderinin olmadığını sonradan fark edebilirsiniz. Ayrıca ucuz sağlığa zararlı iç malzemeler kullanılabilir. Bunlara karşı firmadan kullanılan malzemeleri belirten broşürü istemelisiniz.

Zamanla duvarlarda aşırı çatlamalar oluşabilir.

Çökmelere karşı zemin betonunu 1 yıl önceden attırmalısınız ve üst yüzeyi kesinlikle düzgün olmalı. Dikkat etmezseniz yamuk yapılan üst yüzey nedeniyle sonra kapıları kestirmek zorunda kalırsınız ayrıca evin belli kısımları havada kalır.

Prefabrike betonarme panolu sistemlerin depreme dayanıklı yapı sistemi olduğu
bilinmektedir.

Birleşim bölgelerine ve taşıyıcı sistemin teşkiline özen gösterilmelidir. Planda iki doğrultuda taşıyıcı duvarlı sistemler deprem bölgeleri için uygun olmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir