Fenerbahçe Tarihi Kitabı 640 Sayfa

Fenerbahçe Tarihi Kitabı 640 Sayfa

Fenerbahçe Tarihi kitabının tanıtımı Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’nde yapıldı.

Fenerbahçe Tarihi 2,5 yıllık bir çalışmayla gazeteci ve yazar Altan Tanrıkulu tarafından hazırlandı.

Fenerbahçe tarihiyle ilgili sayısız pek çok fotoğraf ve belge içeriğiyle hazırlanarak, Atatürk ve Fenerbahçe, 3 Temmuz 2011 süreci, 28 şampiyonluğun hikâyesi, Fenerbahçeli yıldızların anıları, Fenerbahçe’de görev yapmış pek çok sporcu, idareci ve camia içerisinde yer alan birçok önemli ismin görüşleri, kitapta kullanıldı.

Fenerbahçe’nin 111 yıllık tarihi 640 sayfalık kitapta anlatıldı ve Müze Tarih ve Arşiv departmanından faydalanıldı. Kitabın içerisine yaklaşık 2 bin fotoğraf eklendi. Özel kolleksiyonlardan alınan fotoğraflar için telif ödendi. Kitaba 30 yazarın katkısı oldu.

Kitapta 111 efsane futbolcu ve 111 ünlü Fenerbahçeli yer alırken, 50 efsane maç, Fenerbahçe tarihine damga vurmuş 40 gol, 3 Temmuz 2011 süreci, 1958 senesi öncesi şampiyonluklar ve Atatürk yer alıyor.

Altan Tanrıkulu kitap hakkında şunları ifade etti:
Tarihi çok sayıda olaya tanıklık ettim ama bugün başka bir heyecan var. Ailemin önünde konuşuyorum. Fenerbahçe tarihini hazırlamak kolay bir iş değil. Bu kitabı tarafsızca hazırlamaya çalıştık. Bütün Fenerbahçelileri kapsayan herkesin emeğini yansıtmaya çalıştık. Bazı isimleri yaşatmak çok önemli diye düşünüyorum.

Bu kitabı hazırlarken bir şeye çok dikkat etmem istendi. Çocuklarımıza Atatürk sevgisini aşılamamız gerekiyor. Hiçbir şekilde Atatürk ile ilgili bir şeyden kaçınmamaya çalıştık. Atatürk’ün de, Fenerbahçe sevgisini burada anlatmaya çalıştık.

Bizim varlığımız Türkiye Cumhuriyeti’ne her zaman Fenerbahçe Spor Kulübü olarak her gerektiğinde kalkan olmak. Bunu anlattık, 3 Temmuz’da da bunu anlattık, Fenerbahçe’yi çökertme girişimlerinde de bunu anlattık. Fenerbahçe farklı bir takımdır. Ben inanıyorum ki hep beraber Fenerbahçe’nin altın çağını yaşayacağız. Bu kitapla Rüştü Dağlaroğlu’na saygılarımı sunuyorum. Katkıda bulunan bütün yazarlara da saygılarımı sunuyorum. Çocuklarımıza bırakacağımız en değerli öncelik; önce vatan sonra Fenerbahçe’dir” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir