Rekabet Kurumu Google Hakkında Soruşturma Açtı

Rekabet Kurumu Google Hakkında Soruşturma Açtı

Amerikan şirketi Google Inc, Google International LLC ve Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti. Hakkında Soruşturma Açıldı. (2015 yılında Google ve Google’a ait diğer şirketler, Alphabet adıyla bir çatı altında toplanmıştı.)

Google hakkında bu kez Türkiye’de Rekabet Kurulu tarafından soruşturma açıldı.

Avrupa ülkelerinde Google hakkında çok sayıda soruşturma açılmış durumda. Google, Android ve uygulamalarda gösterilen reklamlardan yaklaşık olarak 11 milyar dolar para kazandığı belirtiliyor. Sonuçlarda tekelcilik yaparak diğer müşterileri engellediği gerekçesiyle Avrupa Komisyonu tarafından Google’a soruşturmalar açılmış durumda.

Geçtiğimiz yıl Fransa’da Google’a ait Paris ofisine Fransa polisi vergi kaçakçılığı soruşturması kapsamında sabah saat 5 gibi baskın yapmıştı.

Google Inc, Google International LLC ve Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti.’den oluşan ekonomik bütünlüğün (GOOGLE) mobil işletim sistemi ve mobil uygulama ve hizmetlerin sunumuna ilişkin davranışlarının ve GOOGLE ile orijinal ekipman üreticileri arasında imzalanan sözleşmelerin 4054 sayılı Kanun’un 4. ve 6. maddelerini ihlal ettiği iddiasını içeren şikayet başvurusunu değerlendiren Rekabet Kurulu,Teşebbüsler arasındaki rekabeti sınırlayıcı anlaşmaları ve uyumlu eylemleri; hâkim durumun kötüye kullanılmasını yasaklayan maddelerinin ihlal edilip edilmediğinin tespitine yönelik olarak aynı Kanun’un 41. maddesi uyarınca; Google Inc., Google International LLC ve Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti. hakkında soruşturma açılmasına 17-06/54-M sayı ile karar verdi.

Hakkında soruşturma açılan teşebbüslerin ya da teşebbüs birliklerinin 4054 sayılı Kanunu ihlal ettikleri, Kanun kapsamında ceza yaptırımı ile karşı karşıya kaldıkları veya kalacakları şeklinde yorumlanamaz.

Google Arama Sonuçlarına Gizli Sansür Uyguluyor

Google’a Vergi Kaçakçılığı Soruşturması Baskını

Google Avrupa Komisyonundan Ceza Almak Üzere

Avrupa Birliği Komisyonundan Google Arama Motoruna Bir Soruşturma Daha

Google Tehlikeleri Google Amerikan Ajanlarıyla Ortak Çalışıyor

Google Adamlarını AB Siyasetine Sokmuş

Google’da Arama Yapınca Hangi Bilgileriniz Toplanıyor

Google Arama Motoru Arama Sonuçlarında Her Geçen Gün Kötüye Gidiyor

Google En Çok Girilen Sitelerin Özelliklerini Bünyesine Kopyalıyor

Google, Yeni Yapılandırmaya Gitti Alphabet’in Bir Parçası Oldu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir