Uruguay Eski Devlet Başkanına Türkiye’nin Her Şehrinde İlgi Büyük

Mujica'ya Türkiye'de İlgi Büyük

Dünyanın en fakir devlet başkanı olarak anılan Uruguay Eski Devlet Başkanı Jose Mujica Türkiye gezilerine devam ediyor. Eskişehir Odunpazarı ilçesinde pek çok yeri gezerek, kitabını imzaladı. İmza için yoğun kuyruklar oluştu. Türkiye’de gittiği her şehirde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.

Jose Mujica, Eskişehir Odunpazarı ilçesinde, Tarihi sokaklarda gezdi, cam atölyesinde canlı performans izledi, sahlep içti, balmumu müzesini gezdi.
Türkiye’de yepyeni lezzetler tattığını ifade eden Mujica, sahlep’i çok beğendiğini belirtti.

Zeytindalı Çocuk Merkezini ziyaret eden Mujica, merkezin çok faydalı olduğunu, Odunpazarı bölgesinde yaşayan çocukların çok şanslı olduğunu ifade etti.

Yeşil Efendi Konağı ziyaretinin ardından Tarihi Odunpazarı Evlerinin bulunduğu sokakları gezen Mujica, Kurşunlu Külliyesi içerisinde bulunan Dünya’nın ilk Lületaşı Müzesini ziyaret etti. Mujica, Lületaşı Müzesi içerisinde bulunan ney yapım atölyesini de ziyaret etti. Burada ufak bir ney dinletisi gerçekleştirildi. Mujica ve eşi neyin sesinden oldukça etkilendi.

Mujica, Tarihi Odunpazarı ziyaretinden sonra Kurşunlu Külliyesinde İktidarda bir Kara Koyun Saraysız Başkan Jose Mujica adlı kitabının imza törenine katıldı. Mujica’yı yakından görebilmek ve kitaplarını imzalatabilmek için binlerce vatandaş sıraya girdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir