İnternetten Cihazlara Yapılan Saldırılar Ciddiye Alınmıyor

İnternetten Cihazlara Yapılan Saldırılar Ciddiye Alınmıyor

Türkiye’de bilinçsiz kullanıcılar internetten uğradıkları saldırıları önemsemiyor. İnternetten yapılan saldırılarda bilgi kaybı ve para kaybı meydana geliyor.

Yapılan araştırmalarda Türkiye’de internet kullanıcılarının yüzde 23’ü internet üzerinden yapılan saldırıların gerçek olmadığnı düşünüyor. Avrupa’da bu oran yüzde 12.

Saldırıların gerçek olmadığını düşünen kullanıcılar, internet güvenlik firmalarının bunları abarttığına inanıyor.

Türkiye’de kullanıcıların yüzde 28’i internet üzerinden hedef olabileceklerini kabul ediyor.

Herhangi bir kullanıcının cihazı internet saldırganlarının ilgisini çekebilir. Cihaz sahibinin, cihazında değerli bilgi saklamasına ya da finansal işlemler gerçekleştirmesine gerek yok. İnternet suçluları, herhangi bir bilgisayarı, akıllı telefonu veya tableti zararlı mail gönderimi yapan, DDoS saldırıları gerçekleştiren ya da anlık mesajlaşma ve e-posta yoluyla kimlik avcılığı bağlantıları gönderen bir robota dönüştürerek bu cihazları kötü amaçlarla kullanabilir. Yani cihazına yapılan saldırıları önemsemeyen kullanıcıların cihazları başka cihazlara saldırılmak için aracı olarak kullanılır.

Türkiye’de kullanıcıların yüzde 39’u internete bağlanan hesaplarının (sosyal medya ya da banka hesabının) tehlikede olmadığını ve bu tür risklerden haberi olmadığını belirtiyor.

Kullanıcıların yüzde 41’i parasal kayıp yaşayabileceği konusunda habersiz ve ayrıca bu kullanıcıların farkında olmadığı şey zararlı yazılımlarla kullandıkları cihazın devre dışı kalması sonucunda oluşacak maliyetler. Kullanıcıarın yüzde 21’i kötü amaçlı yazılımlar yüzünden parasal kayıp yaşamıştır.

Türkiye’den ankete katılanların yüzde 18’i, ortak Wi-Fi ağları üzerinden gönderilen veriler siber suçlular tarafından ele geçirilebilir olduğundan bu tür ağları kullanmanın riskli olduğunun farkında değil. Kullanıcıların yüzde 27’si ise bu tehdidin farkında ancak bu konuda endişelenmelerine gerek olmadığına inanıyor. Aynı zamanda, katılımcıların yüzde 59’u ortak ağları kullanıyor ve yüzde 14’ü ortak bir ağa bağlı iken web sitelerine kimlik bilgilerini girmekten çekinmiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir