Sözde Soykırımla Türkiye İlişkilerini Bozan Almanlar Normalleşme İçin Temasta

Sözde Soykırımla Türkiye İlişkilerini Bozan Almanlar Normalleşme İçin Temasta

Sözde soykırım tasarısını kabul ederek Türkiye ile ilişkilerini bozan Almanya milletvekili heyeti, Türkiye ziyaretiyle ikili ilişkileri normalleştirmeyi düşünüyor.

İncirlik’te görev yapan Alman birliğini ziyaret etmeden önce Ankara’da temaslarda bulunan Alman vekiller, TBMM Savunma Komisyonu ile 2 saatlik bir görüşme yaptı ve meclisin 15 Temmuz darbe girişiminde zarar verilen bölümlerinde incelemelerde bulundu.

Meclisteki temaslarının ardından Almanya Büyükelçiliği’nde bir basın toplantısı düzenleyen heyet, meclisteki görüşmelerinin Türkiye ile Almanya arasındaki yakın diyaloğun bir parçası olduğunu belirtti.

Alman milletvekili heyetin başkanlığını yapan Karl Lamers, darbeyi açıkça kınadıklarını ve Türk halkıyla dayanışma içinde olduklarını söyledi.

Alman Federal Meclisi’nin sözde Ermeni soykırımı kararı konusunda iki ülke parlamento başkanlarının bir yazışma gerçekleştirdi. Bu yazışmanın iki ülke arasındaki anlayışı geliştireceğini düşünüyorum.

İlişkilerde normalleşme aşamasına geldik. Ziyaretimiz de normalleşmenin önemli bir adımı olacak. Biz Türkiye ve Almanya olarak iki dost ve müttefik ülkeyiz. Birbirimizi anlama yönündeki çabamız çok önemliydi. Ziyaretimizin ilişkilerde normalleşmenin yolunu açacağını düşünüyorum, dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir