Dünya Giderek Isınıyor Buzlar Eriyor

Dünya Giderek Isınıyor Buzlar Eriyor

Yapılan araştırmalara göre buzullar eridikçe 4,3 trilyon ton su seviyesi artış gösterdi.

Amerikan Ulusal Atmosfer Araştırmaları Merkezi iklim değişikliği uzmanı John Fasullo, deniz seviyesinin hızla yükseldiğini gözlemliyoruz dedi. Amerikalı bilim insanları, Grönland ve Antarktika’daki buzulların peşi sıra parçalanmasından endişe ettiklerini ve bunun okyanuslardaki su seviyesinin daha çabuk yükselmesine neden olabileceğini belirtiyor. Bilim adamlarına göre, son 10 yılda kütledeki erime yaklaşık 3 kat arttı.

Kuzey Kutup Dairesi ile Antarktika’daki buz tabakalarındaki erime okyanuslardaki su seviyesini önemli ölçüde artırıyor.

Su seviyesinin yükselmesi insanlık için büyük tehdit arz ediyor.

Sulardaki seviyenin yükselmesi ile suda yaşayan canlıların doğal ortamı sekteye uğrayacak ve yaşam onlar için daha zorlaşacak. Su ısısı yavaş da olsa değişim gösterecek ve bu sudaki canlılara zarar verecek. Denizdeki besinlerin yavaş yavaş yok olması ve doğal dengenin sekteye uğraması tüm canlıları belirgin bir şekilde etkileyecektir.

Buzulların erimesiyle dünyanın dengesinin alt üst olacağı, deniz suyu yükseldiğinde Türkiye dahil denize kıyısı olan bütün ülkeler bu durumdan çok ciddi bir şekilde etkileneceği düşünülüyor.

Dünyadaki bazı ülkelerin tüm topraklarının deniz seviyesinde olması, denizlerin yükselmesi halinde bu ülkelerin tamamen yok olacağı anlamına geliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir