Tokyo TV Gaziantep’in Tarihi ve Turizm Alanlarını Tanıttı

Tokyo TV Gaziantep'in Tarihi ve Turizm Alanlarını Tanıttı

Japonya’da düzenlenen JATA Turizm Expo fuarına 150 ülkeden yaklaşık 200 bin ziyaretçi katıldı. Fuara Gaziantep’i temsilen Büyükşehir Belediyesi yetkilileri katıldı ve ülkenin önde gelen medya kuruluşu Tokyo TV’de Gaziantep’in tarihi ve turizm alanlarını tanıttı.

Gaziantep’in turizm ve tarihi mekanlarının yanında gastronomi kültürü de anlatıldı.

Gaziantep’in tarihi ipekyolu üzerinde kurulmuş ve birçok eski medeniyetlere ev sahipliği yapan önemli bir kent olduğu belirtildi. Başta Roma İmparatorluğu dönemi olmak üzere birçok tarihi mekanların bulunduğu bunlardan birininse Zeugma Antik Kenti olduğuna vurgu yapıldı.

Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Tolay, “Dünyanın en büyük mozaik müzesi Gaziantep’te bulunuyor. Avrupa’nın en büyük ve dünyanın 4. büyük hayvanat bahçesi yine Gaziantep’te. Gastronomi anlamında UNESCO tarafından tescillenen 8 şehir var, biz 9. olmak için müracaatımızı yaptık ve haber bekliyoruz. Yemek kültürü çok yönlü olan bir kentiz. Patenti alınan Antep baklavamız var. Aynı zamanda Antepfıstığı da dünya çapında bir üne sahip. 16 tane müzemiz var. Başta Japonyalı kardeşlerimiz ve dostlarımız olmak üzere herkesi Gaziantep’e davet ediyoruz. Gelip kentimizin tarihi ve turizm bölgelerini yerinde görüp kararlarını buna göre vermelerini istiyoruz” diye konuştu.

Tolay, başta Japonyalı vatandaşlar olmak üzere tüm dünya ülkelerinden insanlara Gaziantep’i görmeye davet etti. Tolay, televizyon ekibine Gaziantep’i anlatan tanıtım CD’si, kutnu kumaşı, baklava ve Antepfıstığından oluşan bir paket hediye etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir