Makyaj Hakkında İpucu ve Öneriler

Makyaj Hakkında İpucu ve Öneriler
Harika görünmek için saatlerimizi feda etmenin bir anlamı yok. Çok kolay uygulanabilen makyaj ipuçlarıyla en kısa sürede istediğiniz görünümü yakalayabilirsiniz. Sizlere değerli tavsiyeler veriyoruz ;

1) Cilt sağlığınızı korumak için bakım ürünlerinden kesinlikle vazgeçmeyin.

2) Olmazsa olmaz materyallerinizden birisi de nemlendiricidir. Narin cildinizi makyaja hazırlamak amacıyla nemlendirici kullanılır. Nemlendiriciyi cildinize sürdükten sonra yaklaşık olarak beş dakika bekleyiniz. Cildiniz nemlendiriciyi güzelce emdikten sonra fondöteni cildinize sürebilirsiniz.

3) Abartmadan, hafifçe göz kalemi sürün. Naturellikten uzaklaşmadan uygulanan bu göz kalemi kapatıcı için temel oluşturacaktır.

4) Gözünüzün altındaki morlukları ve cildinizdeki pürüzleri kamufle etmek amacıyla kapatıcı kullanın. Daha sağlıklı ve etkili bir uygulama için bunu fırçayla yapınız.

5) Kremsi veya likit bir fondöten problemli ciltler için birebirdir. Şayet cildinizde herhangi bir kusur mevcut değilse hafif renkli bir nemlendirici kullanabilirsiniz.

6) Daha naturel bir göz makyajı için allığınızı kesinlikle göz makyajınızı yapmadan önce sürün.

7) Gözlere yapılacak makyaj için ilk adımda kirpiklerinizi kıvırın ve sonrasında ince bir tabaka şeklinde far uygulayın. Sonra eyeliner çekin. En son olarak da kirpiğinizin dip kısımlarından ucuna doğru rimelinizi güzelce sürün. Gözlerinizdeki bütünlüğü sağlamak amacıyla bu sıralamaya çok dikkat edin.

8 ) Hafifçe abartmadan dudaklarınızı renklendirin. Ancak rujunuzu uygulamadan önce kesinlikle dudak kalemi kullanın. Rujunuzun taşmasına engel olmak ve dudaklarda daha dolgun bir izlenim yaratmak için dudak kalemi son derece mühimdir. Dikkat edilmesi gereken nokta da ruj ile dudak kaleminin tonlarının aynı olmasıdır.

9) Kaşlarınızı güzelce düzeltiniz. Daha etkili bir görünüme kavuşmak maksadıyla kaş renginiz ile uyum gösterecek bir kalemle boşlukları doldurunuz. Öncelikle fırçayla kaşlarınızı taradıktan sonra boşlukları doldurun.

10) En son olarak pudra ile makyajınızı bitirin. Makyajınızı sabitleyebilmeniz açısından kullanılan yarı transparan bir pudra son derece önemlidir.

11) Aynaya bakın. Muhteşem görünüyorsunuz ! Haydi şimdi dışarı rahatlıkla çıkabilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir