Ramazanda Sıklıkla Kullanılan Plastik Kaplar Kanserojen

Ramazanda Sıklıkla Kullanılan Plastik Köpük Tabaklar Kanserojen Maddeye Sahip

Tek kullanımlık köpük bardak, tabak gibi kaplar ve çatal, kaşık gibi plastik ürünlerin üretiminde 06 kodlu PS(Polistiren) kullanılır. Et türü gıdaların altında bulunan köpük tabaklar ve elektronik cihazları darbelerden koruyan köpükler bu malzemeden üretilir. Geri dönüşümü zor olan bir plastiktir sınırlandırılması çevre içinde büyük önem taşımaktadır.

06 PS (Polistiren), petrolden elde edilir. Rigit ve köpük olabilen, çok yönlü ve amaçlı kullanılan bir plastiktir. Oldukça sert, kırılgan ve parlaktır. Polistiren hızlı yanar, kuvvetli gaz kokusu yayar, önemli miktarda kurum üretir. Bu tür malzeme ile tüketilen sıcak içecek ve yiyecek içinde bulunduğu polimer (plastik) malzemeyi ısı etkisi ile çözerek tehlikeli kanserojen malzemeyi ortaya çıkararır.

Gelişmiş ülkelerin aksine ülkemizde plastiklerin yiyeceklerle birlikte kullanılması konusunda kanuni bir boşluk bulunmaktadır.

Plastik bardak, tabak, çatal: Plastik bardak ve malzemelerle sıcak içecek-yiyecek tüketimi ciddi olarak terk edilmesi gereken, Sağlık Bakanlığınca üretimine müdahale edilmesi gereken bir konudur. Maliyeti düşürmek ve daha çok kar elde edebilmek için çok ince plastik bardak ve tabak üretildiğine şahit olmaktayız.

Köpük Tabak ve bardak: Köpük, polimer bir malzemedir. Bu gereçlerle bünyeye toksik madde alımı gerçekleşebilmektedir.

06 kodu içeren bütün plastik ürünler kanserojendir ve kesinlikle gıdalarda kullanılmaması gerekir. Ancak özellikle marketlerde et türü ürünlere altlık olarak kanserojen köpük plastik tabaklar kullanılmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir