Eğitim Bursu Alan Binlerce Kız Öğrenci Mezun Oldu

Eğitim Bursu Alan Binlerce Kız Öğrenci Mezun Oldu
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ve Türkiye Engelliler, Spor, Yardım ve Eğitim Vakfı (TESYEV) ile Turkcell işbirliğinde yürütülen Kardelenler bursu sayesinde eğitim hayatlarına devam eden kız öğrencilerden 1700’ü lise, 130’u üniversiteden mezun oldu.

Bu sene 14. yılını dolduran proje kapsamında Türkiye’nin dört bir yanında, ekonomik imkansızlıkları nedeniyle eğitimlerini sonlandıran kız öğrencilere eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla yürütülen Kardelenler projesi, 2013-2014 eğitim yılının sona ermesiyle birlikte mezunlarını verdi.

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı: Mezuniyet, heyecanla beklediğimiz bir dönem. Çünkü her eğitim yılının sonunda, mezun olan Kardelenlerimizin çizdiği bir mutluluk tablosu çıkıyor ortaya. Bu sene de lise ve üniversiteden mezun olan binlerce kızımızın mutluluğunu paylaşıyoruz. Geriye dönüp baktığımızda bir hayli yol almış olduğumuzu görmek çok güzel. 14 sene içinde 17 bin kızımız lise, 2 bin kızımız üniversiteden mezunu oldu. Halihazırda Kardelenler projemizle verdiğimiz burs sayısı 100 bini geçti ve her yıl binlerce kızımıza burs vermeye devam ediyoruz. Kardelenlerimizin öğretmen, doktor, mühendis, avukat ve hemşire olup topluma hizmet ediyor olması projemizin hedefine ulaştığının göstergesi. Mezun Kardelenlerimizi tebrik ediyor ve daha nice başarılara imza atmalarını diliyorum, dedi.

Proje kapsamında olan mezunların görüşleri:

MELTEM KARATAŞ (Muğla): “Hedefim yurt dışında yüksek lisans ve doktora yapmak”
Muğla’da maddi imkânsızlıklarla birlikte eğitimin, kızlar için ne kadar önemli olduğunun bilinmediği bir ortamda yetiştim. Bu nedenlerle liseye 3 yıl geç başladım. Kardelenler bursuyla lise öğrenimimi birincilikle tamamladım. Yine aynı bursla üniversite öğrenimimi sürdürdüm ve bu yıl Dokuz Eylül Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü’nden mezun oldum. İmkânsızlıklar içindeki kız çocuklarının eğitim alabilmesine yönelik gelecekte yapacağım projelerde akademisyen olmanın büyük katkısı olacağına inanıyorum. Bu nedenle akademisyen olmayı hedefliyorum. Ayrıca burs bulabilirsem yurt dışında yüksek lisans ve doktora yapmak istiyorum.

YEŞİM AKALP (Adana): “Ülkem için güzel projelerde yer almak istiyorum”
Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden bu sene mezun oldum. 2005 yılından itibaren yani lise yıllarımdan beri Kardelenler bursu alıyorum. Bu sene KPSS’ye girip bir bilgisayar mühendisi olarak ülkem için güzel projelerde yer almak istiyorum. Öncelikle kendim ve ailem, daha sonra toplum için yararlı, güzel işler yapmak istiyorum. Umarım hedeflerime ulaşabilirim.

Kardelenler Hakkında: Ekonomik nedenlerle öğrenimlerine devam edemeyen kız çocuklarına eğitimde fırsat eşitliği sağlanması amacıyla 2000 yılında başlatılan projede bugüne dek 100.000’i aşkın burs verildi. Proje kapsamında, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ve Türkiye Engelliler, Spor, Yardım ve Eğitim Vakfı (TESYEV) işbirliğinde liseli, mühendislik fakültelerinde okuyan üniversiteli ve engelli kız öğrencilere eğitim bursları veriliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir