Akıllı Ulaşım Sistemleri İnternet Saldırganlarının Hedefinde

Akıllı Ulaşım Sistemleri İnternet Saldırganlarının Hedefinde

Geleceğe dönük hızla yatırımları süren akıllı ulaşım sistemleri ve sürücüsüz otomobiller internet suçlularının hedefinde.

2017 yılında Amerika, Almanya ve Rusya’nın Akıllı Ulaşım Sistemleri altyapısına internet suçluları 10’dan fazla saldırı düzenledi.

Japonya merkezli sanal güvenlik firması Trend Micro tarafından yapılan araştırmaya göre; Akıllı Ulaşım Sistemleri içinde bulunan sürücüsüz araçlar, otoyol raporlama, trafik akış kontrolü, ödeme sistemleri yönetim uygulamaları gibi pek çok sistem, internet suçlularının hedefi arasında.

Akıllı Ulaşım Sistemleri ekosistemi henüz gerçek anlamıyla hayata geçmedi. Her aracın ve her otoyol Akıllı Ulaşım Sistemleri sisteminin birbiriyle gerçek anlamda bağlı olmasına en az 10 yıl var ama bugün kullanılan Akıllı Ulaşım Sistemleri altyapısına olan saldırılar her geçen gün artıyor.

Kaliforniya’daki bilgisayarlı yol mesaj panolarına yapılan sanal saldırıda Trafikle ilgili mesajlar kaldırılıp yerine; Trump’ta uçuk var, İleride ücretsiz hayat kadınları ve Asyalı sürücülere dikkat gibi saldırgan mesajlar yazıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir