Bulgaristan’ın En Büyük Şehri 2019 Yılına Kadar 200 KM Bisiklet Yoluna Ulaşacak

Bulgaristan'ın En Büyük Şehri 2019 Yılına Kadar 200 KM Bisiklet Yoluna Ulaşacak

Bulgaristan’ın en büyük şehri ve başkenti Sofya’da Sofya Büyükşehir Belediyesi, 2019 yılına kadar bisiklet yollarının 150-200 km’ye ulaştırmayı planlıyor.

2010 yılına ait son verilere göre, trafiğe çıkanların sadece yüzde 1’i bisiklet sürücüsü.

Kentte mevcut bisiklet yollarının bakımı eksik ve yol kavşaklarında bu bakım hiç yapılmıyor. Bisiklet sürücüleri için kavşaklar en tehlikeli bölgeler. Bisiklet sürmeyi yeni öğrenen bir kişi, altyapısız bir kavşağa vardığında riske atılıyor. Bisiklet yollarının diğer zayıf noktası da, dar olmalarıdır.

Yapılan değişikliklerle ortak yaya, bisiklet ve otomobil bölgeleri oluşturulacak, bununla birlikte toplu taşıma araçları için de bölgeler belirlenecek. Bu bölgelerde hız 30 kilometreyi aşmayacak. Mümkün oldukça bisiklet yolları otomobil trafiğinden ayrı tutulacak.

Bulgaristan bisiklet devrimi örgütü, birçok Avrupa kentinde olduğu gibi yayalara açık yerlerde, kısmi bisiklet yasakların geçerli olduğu bölgelerin oluşturulmasını talep ediyor. Kaliteli altyapı dışında çocuk ve yetişkinlerin işe ve okula giderken bisiklet kullanmasını teşvik edecek başka kararların da düşünülmesi gerektiğini ayrıca kısa mesafelerde bisikletin kullanılmasının desteklenmesi gerektiğini belirtiyor.

Kaliteli bir şekilde yapılan kaldırım uçları ve elverişli yol kavşakları insanları bisiklet sürmeye teşvik edicidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir