Türkiye’de Doğal Alanlar Azalıyor Su Kaynakları Tükeniyor

Türkiye'de Doğal Alanlar Azalıyor Su Kaynakları Tükeniyor

Her gün yüzelliden fazla canlı türünün nesli yok oluyor.

Dünyada yaşamın sürekliliğini sağlayan hava, su ve toprak gibi doğal kaynaklar alarm verici boyutta kirleniyor, azalıyor ya da yok oluyor. Doğal kaynakların sürekli bozulup tükenmesi, hızlı nüfus artışıyla daha da artıyor.

Bugün dünyada yaklaşık 700 milyon insan 43 farklı ülkede su kıtlığı çekiyor. Türkiye de hızla su fakiri bir ülkeye dönüşmeye başladı.

Yeryüzünün doğal yaşam alanları; ormanlar, sulak alanlar ve kıyılar imara açılıyor, taş yığınlarına dönüştürülüyor, kurutuluyor, yakılıyor ve tükenmeleriyle sonuçlanacak biçimde tahrip ediliyor.

Büyük bir uluslararası ailenin parçası olan WWF-Türkiye’de, insanla doğanın uyum içinde olduğu yaşayan bir dünya için çalışıyor. Güvenilir, sorumlu davranan, heyecanlı, azimli, iyimser ve sonuca ulaştıran bir sivil toplum kuruluşu olarak Türkiye’nin doğasının korunması için yürütülen çalışmalara destek bekleniyor.

WWF-Türkiye’ye üye olarak aylık düzenli bağışlarla Türkiye’nin doğasının korunması için yürütülen tüm çalışmalara düzenli bir şekilde destek olabilirsiniz.

Üye olup bağış yapmak için gireceğiniz adres:
https://destek.wwf.org.tr/personalInformation/

WWF, dünyada 100’den fazla ülkede çalışmalar yürüten uluslararası bir doğa koruma kuruluşudur.

WWF-Türkiye 1996 yılında Doğal Hayatı Koruma Derneğinin öncülüğünde kurulmuş, 2001 yılında ise WWF’nin Türkiye ulusal kuruluşu olarak WWF-Türkiye ünvanını almıştır. Çalışmalarını bağışlar ve kurumsal sponsorluklarala yürüten kâr amacı gütmeyen bağımsız bir vakıftır ve doğa korumada 30 yılı aşkın süredir sayısız başarılı projeye imza atmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir