Meyve Suyu Tatlılar Şekerli İçecekler Uykusuzluğa Neden Oluyor

Meyve Suyu Tatlılar Şekerli İçecekler Uykusuzluğa Neden Oluyor
Meyve Suyu Tatlılar Şekerli İçecekler Uykusuzluğa Neden Oluyor
Uykusuzlukla; meyve suyu ve tatlandırıcılı şekerli içecekler arasında bir ilişki bulundu.

Amerika’da bulunan California San Francisco Üniversitesi araştırmacıları 18 bin 779 yetişkinin içecek tüketimini 2 gün boyunca rapor etti. Az uyuyanlar ile gece boyunca 7-8 saat uyuyanları kıyasladı.

Kafeinli ve kafeinsiz tatlandırıcılı içecekler, meyve suları, sade kahve, çay ve su gibi içecek tüketimiyle ilgili yapılan araştırmaya göre 5 saatten az uyku, kafeinli ve şekerli içecek tüketimindeki artışla ilintili.

Araştırmaya göre 5 saat ya da daha az uyuyanların şekerli içecek tüketimlerinde yüzde 21 artış olduğu, fazla uyuyanların ise kahve ve su tüketimlerinin daha az olduğu tespit edildi.

King’s College Londra’dan yapılan bir çalışmada az uykuyla yiyecek tüketimi arasında benzer bir ilişki bulundu. Araştırmaya katılan uykusuz kalan katılımcılar yaklaşık 3,5-5,5 saat uyurken, kontrol grubundakiler ortalama 12 saat uyudu.

Araştırmacılar uykusuz kalan kişilerin günde ortalama 385 kalori daha fazla aldıklarını belirtti. Az uyuyanların aldıkları ekstra kalorilerin hepsi karbonhidratlardan gelmiyordu. Orantısal olarak yağ alımı daha fazla, protein ise daha azdı, fakat karbonhidrat tüketiminde hiçbir değişiklik yoktu.

Sağlık uzmanları uyku öncesi ve uykuda düşük tansiyonun olması gerektiğini belirtiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir