Şili ile AB Organik Ürün Ticaret Anlaşması Yaptı

Avrupa Birliği ile Şili arasında Brüksel’de organik ürün ticaretine ilişkin bir anlaşma imzalandı.

AB ilk kez bir Latin Amerika ülkesiyle ikili anlaşma yaptı. Şili Tarım Bakanı Carlos Furche ve AB adına ise AB Konseyi Dönem Başkanı Malta’nın Başbakan Yardımcısı Louis Grech ve AB İklim Değişikliği ve Enerji Komiseri Miguel Angel Arias tarafından imzalanan Anlaşma ile AB ve Şili arasında organik ürünlerin sertifikalandırılmasına ilişkin standartların denkliği kabul edildi.

Şili, Anlaşma kapsamına giren bal, işlenmemiş bitkisel ürünler, şarap ve diğer bazı işlenmiş tarım ürünleri ve tohumlarda AB pazarında ek kontrol ve sertifikalandırma gereğinden muaf kılınarak, organik tarım ürünleri itibarıyla AB pazarında rekabet gücünü artırırken, Anlaşmayla aynı zamanda, Şili’de üretilen organik ürünlerin, tüketiciler tarafından tanınırlığını da artıracak şekilde, AB organik ürün logosunu kullanabilme imkanı temin edildi.

Coquimbo ve Bio-Bio arası bölgede, yoğun bir şekilde organik tarım yapılmakta, 90’dan fazla ülkeye ihracatı yapılan organik ürünler arasında şaraplık üzüm, elma, kivi, bögürtlen, yaban mersini, ahududu ve sebze türleri yer almakta.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir