Ä°talya’da 2018 Yılında Vergi Ä°stiham Emeklilik Konularında Yeni Kurallar Getirildi

Ä°talya’da 2018 yılı bütçesi kapsamında, tarımdan emekli sandığına, ihalelerden ailelere, istihdamdan emekliliÄŸe, eÄŸitim, saÄŸlık ve ulaşıma kadar vatandaÅŸlar, meslek sahipleri ve firmalar için çok sayıda yenilik getirildi. Ä°talya Bütçesi ile getirilen 50 yeni önlemler içerisinde öne çıkanlar:

Gençlere Katkı: Doğrudan tarım ürünleri yetiştiricileri ve 2018 yılında çiftçi olarak sigortaya kayıt yaptıran 40 yaşını aşmamış profesyonel tarım girişimcileri için, ilk 3 yıl yüzde 100 oranında, 4. yılda üçte iki ve 5. yılda yüzde 50 oranında katkı payı indirimi öngörülmekte.

AB sınırlaması: 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren AB olağan ihalelerin sınırı 5,5 milyon avro olarak güncellendi.

Süper Amortisman: 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren yeni yatırım mallarının satın alınmasında yararlanılabilecek amortisman oranı yüzde 40’tan yüzde 30’a indirilmiÅŸtir. Ulaşım araçları ise, bu uygulamanın dışında tutulmaktadır.

Hiper Amortisman: Endüstri 4,0 kapsamında satın alınan yatırım mallarının amortismanı için vergisel açıdan tanınan maliyetlerin oranı yüzde 150 olarak sürdürülecektir.

Ortaklık Payları: 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren, mali tablolarda kaydedilen kontrol gücünün deÄŸerini ticari marka ve diÄŸer maddi olmayan duran varlıklar ÅŸeklinde yeniden deÄŸerlendirmek mümkün olabilecektir. Sadece, ülke sınırları içerisinde ikamet eden ÅŸirketler deÄŸil aynı zamanda ülkede yerleÅŸik olmayan ÅŸirketler de bu imkandan faydalanabilecektir. Ä°flas vesilesiyle satın alınan ortaklık payları için de bu imkandan yararlanmak mümkündür. Bu destek, yürürlüğe giren Bütçe Kanunu’ndan önceki vergi yılında satın alınan ortaklık payları için de geçerlidir.

Kota kredisi: 2018 yılından itibaren borsada iÅŸlem gören ÅŸirketler için, azami 500 bin Avroya kadar vergi kredisi imkanının saÄŸlanması (borsada iÅŸlem gören ÅŸirket olabilmek için üstlenilen danışmanlık hizmetleri maliyetlerinin yüzde 50’sine eÅŸit olarak tazminat olarak kullanmak üzere) öngörülmektedir.

Temettüler: Anonim şirket ve benzeri yapılarda nitelikli paya sahip olmaktan dolayı alınan temettüler, yüzde 26 Stopaj Vergisine tabidir. Bu kural 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren edinilen temettüler için uygulanacaktır.

Gençlerin İstihdamı: 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren 35 yaşın altındaki gençlere süresiz sözleşme yapmak suretiyle daha fazla koruma sağlayan özel sektör işverenleri için sosyal güvenlik katkı payı yüzde 50 oranına indirilmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir