Bina Apartman Tadilat Matkap Gürültüsü Nereye Şikayet Edilir

Bina Apartman Tadilat Matkap Gürültüsü Nereye Şikayet Edilir

Binada aylarca süren gürültülü tadilatın engellenmesi için ne yapılmalıdır?

Belediyeye şikayet edilir veya Kat malikleri kanunu 18. maddesine göre aylarca gürültülü tadilat yapanlar hakkında dava açılır.

Matkap vb. delici cihazlar ve başka aletlerle tadilat maksadıyla çıkarılan gürültünün belli saatler dışında yapılması halinde Çevre Kanunu ve Kabahatler Kanunu kapsamında cezai yaptırımlar uygulanmaktadır.

Yapılacak tadilatlar önceden bina yönetimine haber verilmelidir ve kapıcı vasıtasıyla tüm bina sakinleri önceden haberdar edilmelidir.

Akşam ve gece saatlerinde tadilat yapılması yasaktır. Tadilat saatleri Haftaiçi(Pazartesi’den Cuma’ya kadar) saat 8.30 ile 17.30 arası Haftasonu (Cumartesi-Pazar) saat 11.00 ile 17.30 arasındadır.

Ayrıca, Türk Ceza Kanunu’nun Çevreye Karşı Suçlar başlığı altında bir kimsenin sağlığını bozacak şekilde gürültüye neden olanların, 2 aydan 2 yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılabileceği belirtilmiştir.

Binadan Düşen Betondan Kim Sorumlu?

“Bina Apartman Tadilat Matkap Gürültüsü Nereye Şikayet Edilir” hakkında 2 yorum var

  1. Abartmıyorum tam 5 aydır yan komşumun tadilatı bitmedi.Kanunen süre sınırı yok mu.Yönetime defalarca şikayet ettim,ancak sonuç alamadım.

    Cevap:
    Gürültü sınırları aşılıyorsa para cezası kesilebilir. Polise tutanak tutturursanız sonuç alırsınız.

  2. Üsküdar Belediyesini aradım dün: Hafta içi = sabah 08:00 akşam 19:30 ; cumartesi-pazar ise akşam 17:30 a kadar dediler ve bu saatler dışında ararsanız hemen ekip yönlendirirz dediler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir