Telefonlarda Asla Çıplak Fotoğraflarınızı Saklamayın Başka Yerlere Göndermeyin

Telefonlarda Asla Çıplak Fotoğraflarınızı Saklamayın Başka Yerlere Göndermeyin

İnternet bağlantılı cihazların hiç güvenli olmadığı ve cihazların içinden çok kolay fotoğrafların kopyalanıp çalındığı biliniyor. Jennifer Lawrence’ın telefonundaki çıplak fotoğrafları izinsiz olarak paylaşılmıştı.

Erkek veya kız arkadaşlarınız telefondan çıplak fotoğraflar göndermenizi isterse kabul etmeyin. Bu tür fotoğraflar telefonla çekilmemeli veya bu tür fotoğraflar telefonda saklanmamalı. Cihazınızda bulunan bu tür fotoğrafların başka kişilere geçmesini istemiyorsanız tamamını silmelisiniz.

Güvenlik açıkları yüzünden, fotoğrafların internette yayınlanma olasılığı bulunmaktadır. Ayrıca içerisinde özel fotoğraflarınızın ve bilgilerinizin bulunduğu telefonu kaybettiğinizde veya telefonunuz çalındığında aynı sorunlarla karşılaşma ihtimaliniz vardır.

Şayet böyle bir durumu yaşadıysanız bunu ortadan kaldırmak için önce istemediğiniz fotoğraflarınızın yayınlandığı web sitesi yöneticilerinden fotoğrafları silmesini talep edin (pek çoğu bunu yapmayacaktır) ardından telif hakkı şikayeti için DMCA talebi oluşturabilirsiniz.

En çok kullanılan dolandırıcılık türü olan çeşitli ajansların çıplak fotoğrafları telefondan istediği iddiasıdır. Böyle ajanslar yoktur ve bunu yapanların tek amacı sizden çıplak fotoğraflar çalabilmektir. Bu fotoğraflar şantaj yapmak için kullanılabilir veya para kazanmak için internette yayınlanabilir.

Bir kişinin fotoğraflarını ele geçiren suçlu, mağduru daha fazla fotoğraf veya video göndermeye zorlayıp, mağdura bu fotoğrafları ailesine, ebeveynlerine veya sınıf arkadaşlarına göstermekle tehdit ettiği örnekleri sık yaşanmaktadır.

İnternette biri sizden böyle bir şey yapmanızı isterse derhal bilişim suçlarına bakan güvenlik görevlilerine haber verin. Böylece hem sizin sorun yaşamanız hem de diğer kişilerin bu tuzağa düşmesi engellenir.

Günümüzde Deepfake teknolojisiyle görüntüler başka insanların videolarına montajlanmasını sağladığı için bu sorunda gözardı edilmemelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir