Stres nedir stresle mücadele yöntemleri nelerdir

Stres nedir stresle mücadele yöntemleri nelerdir

İnsan vücudunun iç ve dışsal uyaranlara karşı verdiği otomatik tepkiye stres denir. İnsanlar çeşitli baskılara sıkıntılı durumlara karşı hem bedensel hem ruhen dengesinin bozulmasıyla gerçekleşir. Fiziksel olarak baş ağrıları terlemeler nefes darlıkları gibi değişimler yaşanırken ruhen herşeye karşı aşırı tedirginlik ve olumsuz düşünceler hissedilir.

Stresle mücadele etmek için öncelikle böyle bir olumsuz durum yaşandığının anlaşılması farkındalık gerekir. Vücudun üzerindeki bu yükü atmak için spor ve egzersizler yaparak kafayı başka şeylerle belli bir süre meşgul ederek hem zihnen hem ruhen deşarj olmak gerekir.

Stresli geçen yoğun bir günün ardından, yatmadan önce vücudunuza süreceğiniz susam yağı masajıyla bedeniniz rahatlayacaktır. Alnınız, kaşlarınızın arasındaki bölüm, kulak arkaları ve ayak tabanlarına yapacağınız susam yağı masajıyla bir kaç dakika içinde vücudunuz rahatlayacak ve kaliteli rahat bir uykuya geçmeye yardımcı olacaktır. Bu masajı yaparken arka planda, gitar, ney, keman, dalga sesi gibi rahatlatıcı müziklerde etkili olacaktır. Ayrıca lavanta, sandal ağacı, melisa ve nane gibi kokuların ortamda olması ferahlık katacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir