Bitcoin Kağıt Paranın Yerini Tamamen Alabilmesi İçin Çok Uzun Bir Zamana İhtiyacı Var

Bitcoin Kağıt Paranın Yerini Tamamen Alabilmesi İçin Çok Uzun Bir Zamana İhtiyacı Var

Bitcoin, kağıt paranın yerini tamamen alabilmesi için çok uzun bir zamana ihtiyacı var. Türkiye’de nüfusun belli bir çoğunluğu halen ATM ve elektronik sanal işlemlerle ilgili bile sorunlar yaşıyor.

Dünyanın pek çok ülkesinde internet bağlantıları bile yeterince iyi değil. Bir çok bölgenin internet bağlantısı yok. Böyle bir ortamda farklı özellikleri olan bir dünyada küresel ve ortak bir para biriminin kullanılması oldukça zor olacaktır.

Bitcoin işlemlerini denetleyen hiçbir kurum yok. Bu kripto paraların değerini hiçbir kurum belirlemiyor. Bunların değerini belirleyen alıcıların çokluğu ve ürünün azlığı. Bunu kullandıkça ve talep ettikçe değeri artacaktır. Yatırımcı olarak yüzlerce veya binlerce Bitcoin alanlara yükseleceği ya da düşeceği ya da sıfır olmayacağını kimse garanti edemez.

Bitcoin ile yapılacak şeyler sınırlıdır. Bir markete gidip bir ekmek alınamaz ama Paypal son zamanlarda bitcoin ile alışveriş yapılmasına izin verdi. Yani para transferlerinde kullanılabiliyor. Şirket sahiplerinin bitcoin ile yatırım yapma isteklerinden dolayı bitcoin bazı şirketler tarafından para olarak kabul ediliyor ama bunun sayısı çok az. Bitcoin bütün işlemleri gerçekleştirebilecek bir durumda değil.

Bilgisayara bir virüs saldırısı olup; bitcoin için kullanıcı adı ve şifre çalınırsa ya da şifre unutulursa ben şifremi unuttum bana yenisini ver denilebilecek hiçbir muhatap yoktur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir