İstanbul Film Festivali 2018 Ne Zaman Sponsoru Kim

İstanbul Film Festivali 2018 Ne Zaman Sponsoru Kim

37. İstanbul Film Festivali 2018 Türkiye’nin en büyük, İstanbul’un en uzun sinema etkinliğidir. 1982 yılında bir sinema haftası olarak başladı. Bu yıl 6-17 Nisan 2018 tarihleri arasında yapılacak.

Türkiye Sineması Tema Sponsorluğu’nu bu yıl da Türk Tuborg A.Ş. üstleniyor.

Festival programında Türkiye Sineması bölümünde yer alacak filmler Ulusal Yarışma, Yeni Türkiye Sineması, Ulusal Belgesel Yarışması ve Ulusal Kısa Film Yarışması başlıkları altında izleyicilerle buluşacak. Son başvuru tarihi 25 Ocak 2018 tarihi olacak. Filmler

Başvurular internet üzerinden bu adresten yapılıyor: https://vp.eventival.eu/iff/2018

Ulusal Yarışma’ya katılan filmlerin değerlendirilmesi sonucunda En İyi Film Altın Lale Ödülü, Jüri Özel Ödülü, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kurgu ve En İyi Müzik dallarında da birer ödül veriliyor.

Ulusal Yarışma’da Altın Lale En İyi Film 150 bin TL, Onat Kutlar anısına verilecek Jüri Özel Ödülü 50 bin TL, En İyi Kadın ve En İyi Erkek Oyuncu ödülleri 10 biner TL olarak belirlendi. Türk Tuborg A.Ş. ise En İyi Yönetmen ödülüne layık görülen isme 50 bin TL takdim edecek.

Yarışma jüri başkanlığını, Pelin Esmer üstleniyor. Ulusal Yarışma Jürisi’nin diğer üyeleri ise görüntü yönetmeni Gökhan Tiryaki, oyuncu Selen Uçer, şair Küçük İskender ve sinema yazarı Barbara Lorey de la Charrière olarak belirlendi.

İstanbul Film Festivali tarafından sinemaya gönül ve emek veren isimlere takdim edilen Sinema Onur Ödülleri bu yıl oyuncu Perihan Savaş, yazar ve senarist Osman Şahin ile yönetmen Aram Gülyüz’e verilecek. Atlas sinemasının müdürü Cevdet Pişkin’e ise Sinema Emek Ödülü verilecek. Ödüller, 6 Nisan Cuma gecesi yapılacak 37. İstanbul Film Festivali Açılış Töreni’nde takdim edilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir