Türkiyede Çocuklar Yüzünden İnternette Paralar Çalınıyor

Türkiyede Çocuklar Yüzünden İnternette Paralar Çalınıyor

İnternet Hırsızları, internette gezen çocukların yaptığı hatalardan ötürü Türkiye’de yaşayan her dört aileden birinin bilgisayarında maddi manevi kayıplar yaşattığı tespit edildi.

Kaspersky ve B2B tarafından yapılan araştırmaya göre Türkiye’deki kullanıcıların dörtte biri internette para ve önemli bilgilerini çaldırmış. Çocukların internet hırsızlıklarına maruz kalma sebepleri ise ebeveynlerin dikkatsizlikleri.

Çocukların kullandıkları cihazlar hakkında az şey ya hiçbirşey bilmemesine rağmen onları internete bağlanan cihazları kullanmaya izin verilmesi sonucu bu tür dolandırıcılıklarla karşı karşıya kalınmış. Cihazları kullanmayı bilmeyen çocuklar yanlışlıkla önemli bilgileri siliyor ya da indirilen ücreli uygulamalardan ötürü fatura bedelleri ödeniyor. Ailelerin büyük bir çoğunluğu bu durumların farkında bile değil.

Kaspersky Web İçerik Analisti; “Ebeveynler İnternette vakit geçiren çocuklarını korumayı düşünürken en önemli endişeleri, onları İnternetteki istenmeyen içerikten korumak. Bununla birlikte unutulmaması gereken önemli bir unsur da çocukların ebeveynlerine çıkardıkları sorunlar. Ebeveyn kontrolü uygulamak, çocuklarınıza güvenmediğiniz anlamına gelmez; diğerlerinin yanı sıra bu da cihazınız ve üzerindeki verileri korumak için gerekli bir önlem. İlginç bir şekilde bu aynı zamanda tam ters yönde de etkili oluyor: yetişkin çocuklar siber tehditler hakkında daha az bilgi sahibi olan anne-babalarına yardımcı olmak için bu tür yazılım ürünlerini kullanabilir.”

Tüm işletim sistemleri için Ebeveyn Kontrol Modülü Kaspersky Internet Security – çoklu cihaz 2015’e dahil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir