Etleri Terbiye Etme Yöntemleri

Etleri Terbiye Etme Yöntemleri

Et çeşitlerini hazırlarken etin besin değerini korumak ve ete lezzet katmak için etlerin belirli bir süre bazı terbiyelerde bekletilmesi gerekir. Et terbiyeleri ızgarada ve fırında pişirilecek etler için farklıdır:

1. İzgara et için terbiyeler:
Şiş terbiyesi: Çukur bir kaba 1 kahve fincanı süt, 1 çorba kaşığı zeytinyağı veya sıvıyağı ile bir rendelenmiş soğanın suyunu sıkarak koyunuz. Tuz, karabiber serpiniz, et veya tavuk şiş etlerinizin üzerine döküp yarım saat beklettikten sonra etleri şişlere geçirerek ızgarada pişiriniz.
Et terbiyesi: Etlerinizi akşamden sıvıyağa yatırıp bekletiniz. Pişireceğiniz zaman üzerlerine soğan suyu döküp, yarım saat beklettikten sonra ızgaraya koyunuz. Soğan suyunu daha önce koyarsanız, hem etleriniz kararır hem de çok fazla soğan kokar.
İkinci çeşit et terbiyesi: Bir kahve fincanı zeytinyağının içine 1 limonun suyu, karabiber, kekik konup karıştırılır. Etlerin üzerine dökülüp 1 – 2 saat bekletilir. Etler ızgarada pişirilip ateşten alınır, tuz serpilip servis yapılır.

2. Fırın için et terbiyeleri:
1 kahve fincanı yoğurda 1 çorba kaşığı domates salçası, kekik, kimyon, karabiber, tuz ve bir soğan rendesinin suyu konup karıştırılır. Bütün veya parça halindeki etlerin üzerine sürülür ve ondan sonra etler fırında pişirilir.

Bir kahve fincanı sıvıyağı 1 çorba kaşığı domates salçası konarak iyice ezilir ve etlerin üzerine sürülerek fırına verilir.
Bir kahve fincanı sıvıyağı, yarım çorba kaşığı domates salçası, yarım limonun suyu, tuz ve karabiber karıştırılır, etlerin üzerine sürülür, fırına verilir.
Etlerin üzerine sadece sıvıyağı ya da limon suyu sürülerek fırında etleri güzel kızarmasını sağlayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir