Antalya’da Çiftçiler İçin Güneş Enerji Santrali İle Ücretsiz Elektrik

Antalya'da Çiftçiler İçin Güneş Enerji Santrali İle Ücretsiz Elektrik

Antalya Büyükşehir Belediyesi, tarımsal sulamada çiftçinin enerji maliyetini azaltmak için Döşemealtı İlçesi’nde Güneş Enerji Santrali kuruldu. 33 bin metrekarelik bir alanda kurulan 600 KW gücündeki ilk güneş enerji santralinin güneş panelleri montajı tamamlandı.

GES Eylül ayı içinde TEDAŞ kabul işlemlerinin ardından ulusal elektrik ağına bağlanacak. Projenin ikinci aşaması için de ihale süreci bitmek üzere.

Yıllık 2 milyon 700 bin kilowatt saat elektrik üretecek tesisle Türkiye’de ilk kez tarımsal sulama birliklerinin elektrik ihtiyacı güneşten karşılanacak.

Çiftçiler, elektriğe ücret ödemeden tarımsal sulamalarını gerçekleştirebilecek.

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Murat Demir, Son iki aşamanın ihale süreci sonuçlanmak üzere. 420 KW ve 600 KW Kurulu güce sahip iki proje yakın bir tarihte çalışmalara başlayacak. İkinci aşama çalışmalarınında yıl sonunda bitirilmesini amaçladılarını belirtti.

Üretilen elektrik çiftçiye doğrudan yansıyacak, çiftçi mağdur edilmeyecek. Her kooperatif ile çiftçiler huzurunda sözleşme imzalanacak. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak elektrik ücretlerini tamamen yahut üretilen miktara göre karşılanabileceğini çiftçi bilecek, kooperatif üreticiden ayrı bir ücret alamayacak dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir