İtalya’ya Gelen Yabancı Turistler Arttı

Türkiye’nin turist kaybettiği bir dönemde İtalya’da 2017 yılında turizm büyüyor. 2017 yılında yabancı turistlerin en çok tercih ettiği ülkelerin başında İtalya geliyor. İtalya’da turistlerin en tercih edilen bölgelerin başında ise, Sardunya, Puglia, Sicilya, Liguria ve Emilia Romagna yer alıyor. İtalya’da sanat ve dağ turizmine ilginin de oldukça fazla olduğu belirtiliyor.

İtalyan Turizm Federasyonu tarafından yapılan ilk tahminlere göre, tüm yaz dönemi boyunca İtalya’ya toplam turist akışının 22 milyon civarında olması öngörülüyor. Tatil için İtalya’yı tercih eden yabancı turistlerin başında Alman, Fransız, İngiliz ve Amerikalı turistler yer alıyor.

İtalyan turistlerin tercih ettiği ülkelerin başında, fiyatlar açısından ekonomik bulunan İspanya ve Yunanistan yer alırken, bu turistlerce tercih edilen uzak ülkelerin başında ise; Küba, Meksika ve Japonya’nın bulunduğu belirtiliyor.

Yabancı turistler tarafında tercih edilen ilk 10 ülke sıralamasında İtalya’nın ardından Türkiye 39,5 Milyon yabancı turist sayısıyla (bir önceki yıla göre %0,8 daha az) 6. sırada yer alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir