5.Roma Türk Film Festivali Düzenleniyor

5.Roma Türk Film Festivali Düzenleniyor

İlk kez 2011 yılında Roma’da yapılan, gelenekselleşen Roma Türk Film Festivalinin bu yıl 5.’si İstanbul’a yapılan saldırı nedeniyle bir dakikalık saygı duruşu yapılarak sade bir törenle, başrollerinde Meryem Uzerli, Ozan Güven, Bora Akkaş ve Belçim Bilgin’in bulunduğu Annemin Yarası adlı filmin gösterimiyle başladı.

Başbakanlık Tanıtma Fonunun desteği, Kültür ve Turizm Bakanlığının katkıları ve Türkiye’nin Roma Büyükelçiliği işbirliğiyle festival Roma’nın ünlü Villa Borghese bahçeleri içindeki Casa Del Cinema salonlarının ev sahipliğinde düzenlendi.

Onursal başkan Ferzan Özpetek, “Terör saldırısından dolayı bu yılki festivali hiç yapmamayı düşündük ama daha sade bir şekilde gerçekleştirme kararı aldık. Bu yılki festivalde öncekilerin aksine gösterilen filmlerin oyuncuları hayatta bulunmuyor” dedi.

Türkiye’nin Roma Büyükelçisi Aydın Adnan Sezgin “Bu festival bir gelenek haline geldi, bayram havası vardı ama bayramı kutlayamıyoruz. İstanbul’da gerçekleştirilen barbarlığa bu yönde bir cevap vermiş olacağız. Bu, Türk ve İtalyan halklarını birbirlerine yaklaştıran bir etkinlik. İtalyan halkı da son olaydan sonra Türkiye ile çok kuvvetli bir dayanışma sergiledi” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir