Ev Dekorasyonunda Renklerin Psikolojik Etkileri Nelerdir Kısaca

Ev Dekorasyonunda Renklerin Psikolojik Etkileri Nelerdir Kısaca

Ev dekorasyonunda doğru yerde doğru rengi kullanmak için renklerin neyi ifade ettiklerini ve insan psikolojisini nasıl etkilediklerini anlamak gerekir.

Kahverengi: Yapıcılık, neşe ve olgunluk ifade eder. Yatıştırıcı bir renktir. Salon ve oturma odaları için uygundur.
Kahverengi salon

Kırmızı: Şiddet, ihtiras, tehlike ve sıcaklık ifade eder. Heyecanlandırır ve zihni harekete geçirir. Aktivite ve hareketin yoğun olduğu mekanlar için en uygun renktir. Kırmızı renk mutfak, çocuk odası, yemek odası ve ara salonlarda kullanılabilir.
Kırmızı yemek odası

Sarı: Sıcaklığı ve aydınlığı ifade eder. Canlandırıcı ve beyin gücünü artırıcı etkisi vardır. Mutfaklar için uygun bir renktir. Not: Mutfakta iştah kapatıcı tek renk mavidir. En çok iştah açan renk ise turuncudur.
Sarı Mutfak

Yeşil: Denge, huzur, güven ve istikrarı ifade eder. Yatıştırıcı ve iyileştirici etkisi vardır. Mutfak ve antreler için uygun bir renktir.
yeşil dekorasyon

Mavi: Yumuşaklığı, sonsuzluğu ve süküneti ifade eder. İyileştirici, uzlaştırıcı ve tedavi edici etkisi vardır. Mavinin açık tonları yatak odaları ve banyolar için uygun renklerdir.
Mavi Yatak odası

Mor: İhtişam ve gösterişi temsil eder. Güven ve özgürlük duygularını harekete geçirir. Açık tonları (leylak, erguvan) yatak ve çalışma odaları için uygundur.
mor dekorasyon

Siyah: Acımasızlık, güç, iktidar, keder ve ezicilik temsil eder. Işık enerjisinin vücuda girmesini engeller. Depresif etki yarattığından az kullanılması tavsiye edilir. Modern dekorasyonda beyaz ve kırmızı renklerle kombine edilerek kullanılır.
Siyah yatak odası

Beyaz: Temizlik, saflık, düzen ve doğruluğu ifade eder.Beyaz renk hijyeni vurgulamak isteyen sağlık ve ilaç işletmelerinde ve ofislerde kullanılır.
beyaz dekorasyon

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir